ZIUA MONDIALĂ A SIGURANȚEI PACIENTULUI

18.09.2019 10:46

VORBEȘTE DESCHIS DESPRE SIGURANȚA PACIENTULUI!

În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca, începând din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată  Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

În România, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a declarat săptămâna 16 – 20 septembrie ca fiind ”Săptămâna Siguranței Pacientului în România”.

ZIUA MONDIALA A SIGURANȚEI PACIENTULUI  a fost  marcată și la Spitalul Orășenesc ''Prof. Dr. Ioan Pușcaș'' Șimleu Silvaniei.

Vezi:  GALERIE FOTO

 

MESAJELE ORGANIZAȚIEI MONDIALE A SĂNĂTĂȚII 

DE ZIUA MONDIALĂ A SIGURANȚEI PACIENTULUI

 

PENTRU PACIENȚI

17 SEPTEMBRIE. Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Nimeni nu trebuie să sufere atunci când beneficiază de servicii de sănătate. Și totuși, în fiecare zi, mii de pacienți suferă răni evitabile în timp ce primesc îngrijirile medicale necesare. Dacă ești pacient, implică-te activ în îngrijirea medicală pe care o primești. Oferă informații corecte despre istoricul tău medical și vorbește deschis cu echipa medicală. Pune întrebări despre problema ta de sănătate și despre tratament. Vorbește deschis pentru siguranța asistenței medicale! Vorbește deschis despre  siguranța pacientului!

PENTRU CADRELE MEDICALE

17 SEPTEMBRIE.  Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Nimeni nu trebuie să sufere atunci când beneficiază de servicii de sănătate. Și totuși, în fiecare zi, mii de pacienți suferă răni evitabile în timp ce primesc îngrijirile medicale necesare. Dacă ești medic, asistent, farmacist sau alt fel de personal medical, implică pacienții în asistența medicală. Lucrează împreună cu pacienții tăi, abordând deschis și transparent siguranța pacientului. Încurajează raportarea tuturor erorilor medicale, pentru că astfel putem învăța din greșeli. Vorbește deschis despre siguranța pacientului!

PENTRU AUTORITĂȚI

17 SEPTEMBRIE.  Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Nimeni nu trebuie să sufere atunci când beneficiază de servicii de sănătate. Și totuși, în fiecare zi, mii de pacienți suferă răni evitabile în timp ce primesc îngrijirile medicale necesare. Dacă ești o persoană cu putere de decizie, parlamentar sau politician, implică-te în siguranța pacientului pentru a deveni prioritate națională de sănătate. Fă din siguranța pacientului prioritatea ta. Vorbește deschis despre siguranța pacientului!

Tema campaniei este „Siguranța pacientului: o prioritate globală pentru sănătate”, 

iar „Vorbește deschis despre siguranța pacientului”.

Campania își propune să mobilizeze pacienții, lucrătorii din domeniul sănătății, factorii de decizie, cadrele universitare, cercetătorii, asociațiile profesionale și industria de asistență medicală pentru a vorbi despre importanța siguranței pacientului.

Mai multe informatii: https://www.who.int/campaigns/world-patient-safety-day/2019