COMUNICAT - In atentia pacientilor - in contextul epidemiologic SARS COV-2

11.01.2021 08:54

 

Stimati pacienti!

            În acordarea asistentei medicale de specialitate în aceasta perioada, in contextul epidemiologic SARS COV-2 la prezentarea în spital se va realiza TRIAJUL tuturor persoanelor.

         La triaj se va masura temperatura, saturatia de oxigen si se va completa un Chestionar de triaj epidemiologic, pe propria raspundere.

         In functie de expunere si simptomatologia prezentata:

         1. Daca pacientul este considerat CAZ SUSPECT COVID-19:

                  - Pacientul va fi izolat/internat în SALONUL DESTINAT ÎNGRIJIRII CAZURILOR SUSPECTE DE INFECŢIE CU COVID-19 (ZONE TAMPON);

                  - Pacientul va purta masca pe toata perioada izolarii în zona-tampon;

                  - Se va proceda la aplicarea protocolului de management al cazului considerat SUSPECT de INFECŢIE CU COVID-19.

         Fac exceptie pacientii care nu pot fi îngrijiti în zona-tampon si vor trebui internati direct în spital: gravide în travaliu, urgente medicale majore, iar personalul va aplica masurile de precautie necesare.

         Pacientii suspecti vor fi preluati de la triaj si condusi în zona-tampon de catre personalul desemnat.

         2. Pacientii care în urma triajului nu au motiv sa fie considerati cazuri suspecte pentru infectia cu SARS-CoV-2 vor fi internati în sectiile aferente patologiei pe care o prezinta, cu asigurarea unei distante de minimum 2 metri între pacienti.

         Personalul medical este instruit permanent privitor la purtarea echipamentului de protectie, in functie de activitatea desfasurata.

         Au fost intensificate masurile de curatenie si dezinfectie a suprafetelor si a spatiilor.

Va rugam sa respectati masurile luate si recomandarile!

Va multumim pentru intelegere si colaborare !

 

*****************************************

 

    Va informam ca, incepand cu data de luni, 29.06.2020, pentru acordarea serviciilor medicale in Ambulatoriul de Specialitate, Laborator Analize Medicale, Laborator Radiologie si Imagistica Medicala, in contextul pandemiei cu SARS COV-2, Spitalul Orăşenesc “Prof. Dr. Ioan Puşcaş” Şimleu Silvaniei roaga pacientii sa tina cont de urmatoarele masuri si recomandari:

         - Accesul pacientilor se face prin intrarea de la Fisier.

         - In scopul evitarii aglomerarii, avem rugamintea sa respectati ora programarii la cabinetul solicitat sa pastrati distanta de 2 m fata de celelalte persoane si sa purtati masca de protectie.

         - Pacientii vor merge la consultatii in Ambulatoriul de Specialitate, conform programarii, pe rand, cate un pacient, pentru a se evita aglomerarea salii de asteptare.

         - La intrarea in Ambulatoriul de Specialitate, conform programarilor, veti fi preluati de catre un personal medical, o sa  primiti o masca de protectie,  nu intrati mai devreme de 15-20 minute inainte de ora consultatiei programate!

         - Va trebui sa treceti prin punctul de triaj unde se va masura temperatura, saturatia de oxigen si se va completa un Chestionar de triaj epidemiologic, pe propria raspundere.

         - Pacientii care nu corespund definitiei de suspect COVID-19, vor merge la cabinetul unde au solicitat programarea, nu inainte de a se dezinfecta pe incaltaminte (covor dezinfectant) si de a se dezinfecta pe maini (dozator dezinfectant).

         - Pacientii suspecti COVID-19 vor fi directionati catre ZONA TRIAJ - CORT, unde se va stabili conduita terapeutica.

         - Se mentin consultatiile on-line si telefonice, in cazurile in care nu este necesara prezenta fizica a pacientilor.

         - Programarile pentru consultatiile din Ambulatoriu se vor face telefonic prin Fisier - 0260 678 156,  interior 102, in functie de locurile disponibile. ZILNIC in intervalul orar 11:00 - 14:00 sau  on-line. Pentru PROGRAMARI ONLINE apasati:  AICI

         - Recomandam pacientilor sa anunte intarzierea sau imposibilitatea de a ajunge la programare.

         - Recomandam pastrarea distantei sociale, de 2 m intre persoane, iar pacienti sa nu vina insotiti,  doar daca este cazul (ex: minori, persoane cu handicap, persoane varstnice care necesita insotitor).

          In momentul in care pacientul paraseste cabinetul de consultatii, se face dezinfectia suprafetelor cu care acesta a intrat in contact. Doar cand pacientul ajunge inapoi la punctul de triaj, alt pacient este lasat sa intre in cabinet. Personalul medical din Ambulatoriul de Specialitate este instruit permanent privitor la purtarea echipamentului de protectie corespunzator, in functie de activitatea desfasurata. Au fost intensificate masurile de curatenie si dezinfectie. Spatiile frecventate de pacienti si suprafetele cu care au  intrat in contact vor fi dezinfectate dupa fiecare pacient, la un interval de 2-3 ore (sali de asteptare, holuri) sau ori de cate ori este nevoie.

Va rugam sa respectati masurile luate si recomandarile!

Va multumim pentru intelegere si colaborare !